SOTE EMBA_Ohjelmajohtaja_Juha Teperi

Juha Teperi toimii Tampereen yliopiston tutkimuksesta vastaavana vararehtorina. Koulutukseltaan hän on lääketieteen tohtori. Teperi on toiminut noin kaksikymmentä vuotta asiantuntijaorganisaatioiden johtajana, ja hän on osallistunut lukuisiin sosiaali- ja terveydenhuollon strategisiin kehityshankkeisiin.

Palattuaan takaisin tutkijan tehtävästä Englannista vuonna 1997 Juha Teperi toimi kymmenen vuotta johtotehtävissä Stakesissa ja neljä vuotta sosiaali- ja terveysministeriön innovaatio-ohjelman johtajana. Tampereelle hän siirtyi palattuaan kahden vuoden johtajapestistä Japanissa sijaitsevasta innovaatioyksiköstä.

Teperi on toiminut 1990-luvulta lähtien lukuisissa kansallisissa sosiaali- ja terveydenhuoltoa ohjaavissa ja uudistavissa työryhmissä. Hän on myös ollut laatimassa kansallista innovaatiostrategiaa. Teperin oma tutkimustyö on kattanut aiheita terveyspolitiikasta palvelujärjestelmäkysymyksiin ja terveydenhuollon menetelmien arviointiin. Omaa johtamisosaamistaan hän on kehittänyt mm. Helsingin kauppakorkeakoulun pitkässä johtamiskoulutuksessa.

Ohjelmajohtajana Teperi haluaa törmäyttää kurssilaisten laajan kokemuksen alan parhaiden luennoitsijoiden näkemysten kanssa. Tuloksena on yhdessä oppimista, oivalluksia ja ajatusten ruokaa joka kestää pitkälle tulevaisuuteen.