San Franciscon Bay Area toivotti lokakuussa lämpimästi tervetulleeksi innokkaan ja uteliaan GEMBA-ryhmän Tampereelta.  Ohjelmajohtaja Kari Neilimon johdolla 20 osallistujan ryhmä etsi runsaan viikon ajan Piilaakson menestyksen koodia Stanfordin yliopiston kampuksella sekä Palo Alton ja San Franciscon yrityksissä.

”Silicon Valley Is Not a Place  –  It is a Mindset”. Yrittäminen ja kokeilemisen kulttuuri nousevat pinnalle vielä matkalaukkujen purkamisenkin jälkeen. Start up  -kulttuurinen toimintatapa on vallalla ja sitä haluavat ilmentää myös vakiintuneet yritykset innovaatiotoiminnassaan. Jämähtäminen merkitsee hävittyä peliä. Epäonnistuminen on osoitus rohkeudesta, eikä tuota otsanahkaan pysyvää stigmaa. Fail Fast And Try Again! Alkavien yritysten katse ei rajoitu Piilaakson tai Kalifornian rajoihin, vaan tavoite on skaalata business kohti maailmanvalloitusta. Think Big!

Ja ne verkostot!

Ole aktiivinen. Osallistu. Avaa suusi. Kysy. Kerro. Pitchaa. Auta. Ota apu vastaan.

Koti-Suomeen palasi mieleltään avartunut, maailmaa ihmetellyt ja omia ajatuksiaan tuuletellut ryhmä. Jäljellä GEMBA-ohjelmassa on enää ”Ihmisten johtamisen” –teema sekä ohjelman päättävä, omalle organisaatiolle laadittava kehittämistehtävä.

Ameriikan raitti tuotti taatusti näkökulmia kumpaankin ponnistukseen.

Lue lisää General Executive MBA -ohjelmasta!