Tulitko tänään töihin automaattisella sähköautolla? Söitkö ennen lähtöäsi juuri tulostamasi aamiaisen? Entä miten liiketoimintaasi vaikuttivat Etelä-Eurooppaa koetteleva äärimmäinen kuivuus ja metsäpalot? Millainen liiketoimintastrategia tulisi rakentaa tilanteessa, jossa maahanmuutto Suomeen on noussut kymmeniintuhansiin tulijoihin vuodessa? Miten oma johtajuus muuttuu tilanteessa, jossa Y-sukupolvi on vyörynyt työelämään tuoden mukanaan täysin uudenlaisen työntekemisen ja ajattelun kulttuurin?

Muun muassa tällaisten kysymysten, skenaarioiden ja keskusteluiden tähdittämänä on käynnistynyt Porin General Executive MBA -koulutus. Itse sain osallistua GEMBA V kurssille vuosina 2013-2015. Nyt oma roolini on muuttunut osallistujasta ohjelman johtajaksi.

Tänä syksynä pääsimme aloittamaan jo seitsemännen Porin GEMBA -koulutuksen, joskin hieman erilaisena, kuin aiempina vuosina. Nyt GEMBA-opiskelijat suorittavat kokonaisuudesta 50 opintopistettä Porin yliopistokeskuksessa järjestettävissä yhteisillä opintojaksoilla. Loput opinnot valitaan laajasta ja monipuolisesta EMBA Tampere- opintojen kokonaisuudesta, joista räätälöidään jokaiselle opiskelijalle oman näköinen kokonaisuus. Vahvuutenamme onkin, että opinnot pystytään rakentamaan henkilökohtaisten tarpeiden mukaisiksi, mutta silti saamme Porissa opinnoille ”kotipesän” ja oman ryhmän, jonka kanssa voidaan kerääntyä yhteisten opintojaksojen aikana yhteen ja jakaa kokemuksia. Uskon vakaasti, että tämä toimintamalli on jopa entistä mallia parempi ja vastaa entistä paremmin yritysten tarpeisiin. Nyt opinnoista ja opinnoissa laadittavasta EMBA-kehittämistehtävästä saadaan laadittua entistä paremmin osallistujien ja yritysten tarpeita palveleva kokonaisuus.

Porin GEMBA -koulutuksen ytimessä on tiivis ryhmä ja tehokas vuorovaikutus. Oppiminen tapahtuu keskusteluiden kautta, joihin osallistuvat niin opintojaksojen luennoitsijat, opiskelijat, yritysvierailijat kuin ohjelmajohtaja. On siis upeaa päästä osaksi ja näitä keskusteluja ja osaksi jo toista EMBA-ryhmää, sekä päästä jälleen oppimaan uusia näkökulmia osaavien ja lahjakkaiden ihmisten seurassa.

Avainsanat : / /

Jätä kommentti

avatar