Muoviset hiekkalapiot suihkivat ilmaa. Kerta toisensa jälkeen kihvelien kärjet iskeytyvät hiekkaan, joka siirtyy sankoon ja sieltä yhteiseen kekoon. Riemukas kiljahtelu säestää kurahaalareissaan ahertavien rakentajien työtä. Yrittämisen into ja luomisen palo jalostuvat onnistumisen iloksi. Välillä kuuluu erisuuntaisten ideoiden kalistelua, kunnes taas löytyy yhteinen sävel.

Eikä se enää olekaan kakku. Se on linna. Se on paras linna ikinä. Se on meidän taikalinna.

Jos se kerran onnistuu kolmivuotiailta, niin sopisi sitä aikuistenkin yrittää.

Yhden sorttista hiekkalaatikon tohinaa koettiin TTY:n Kampusareenalla lokakuussa (6.10.2016), kun EMBA Tampere-tuoteperhe kokoontui yhteiseen EMBA CROSS OVER LAB:iin. Päivän ajaksi unohdettiin, kuka suorittaa mitäkin EMBA-ohjelmaa ja ajatusten annettiin juosta yli toimialojen ja osaamisalueiden.
Tampereen kaupunki, Pirkanmaan Yrittäjät ja Gofore Oy olivat valmistelleet todelliset ongelman-asettelut, joita tiimit vetäytyivät pohtimaan parin tunnin ajaksi. Tulokseksi saatiin kuusi sangollista tuoreita näkökulmia, rakentavaa kyseenalaistamista, näkemyksellisiä ehdotuksia ja uusia toimintamalleja. Sanalla sanoen sitä, mistä taikalinnat tehdään.

wp_20161006_001_gofore

Luovuutemme ja näkökenttämme rajoittuvat turhan usein oman hiekkalaatikkomme puisiin laitoihin. Ilman uusia syötteitä ja katsannon laajentamista ei suuria visioita synny. Muistan erään toimitusjohtajan kertoneen, ettei ole enää vuosiin käynyt oman alansa messutapahtumissa, koska tiesi jo mennessään, mitä ja kenen kanssa siellä juttelisi. Sen sijaan hän oli tietoisesti hakeutunut tilaisuuksiin, joista hänellä olisi ennakolta vähiten ymmärrystä. ”Niissä opin aina uutta. Ne järjestetään sinisellä merellä.”, hän hykerteli.

wp_20161006_004_thetampere

Uutta ja jotakin suurta syntyy herkimmin rajapinnoilla, joilla erilaiset ja eri tavoin ajattelevat ihmiset kohtaavat ja haastavat itsensä ja toisensa. Sitä paitsi tuntuu mukavalta, kun ulko-ovella kirkkaan punaisissa kurahaalareissaan seisova saparopää kysyy: ”Voitko olla?

Taikalinnan rakentaminen on kontaktilaji.

Avainsanat : / /

Jätä kommentti

avatar