Mentorointi osana koulutusohjelmaa

Executive MBA -ohjelmaan kuului mentorointi-ohjelma ja opiskelijoiden tehtäväksi tuli hankkia itselleen opintoja tukemaan mentori. Mentorin toivottiin olevan henkilö, jolla olisi kokemusta korkean tason johtamisesta ja kenellä olisi aikaa ja mahdollisuus tavata aktoria muutamia kertoja opintojen aikana. Mentorin odotettiin auttavan opiskelijaa kehittämään omaa johtajuuttaan ja kehittymään johtajana.

Ennen oman mentorini hankkimista mietin, mitä on mentorointi ja mitä se tarkoittaa? Erään kuulemani määritelmän mukaan mentoroinnissa on tavoitteena jakaa kokeneen ja vanhemman mentorin kokemusperäistä tietoa ja viisautta nuoremmalle, kokemattomammalle ja kehittymishaluiselle aktorille. Tavoitteena on edistää mentoroitavan työuran hallintaa sekä ammatillista ja henkistä kasvua.

Mistä mentori minulle?

Lähdin miettimään mitä toivoisin mentorilta tai minkälainen mentori voisi parhaiten tukea minua? Lähtökohtana oli, että työskentelen naisena miesvaltaisella alalla, missä naisia ei ole montakaan ylemmässä johdossa. Olen itse viisikymppinen, joten toivoin, että mentorini olisi vähintäänkin yhtä kokenut tai jopa kokeneempi. Olen myös kiinnostunut kansainvälisistä tehtävistä, joten olisi hienoa, mikäli mentorilla olisi myös kokemusta tai ymmärrystä työskentelystä kansainvälisessä ympäristössä. Tältä pohjalta lähdin tiedustelemaan ministeri Elisabeth Rehniltä suostuisiko hän mentorikseni. Ilokseni hän vastasi myöntävästi.

Idolilta oppia ja tukea

Yhteinen sävel tuntui meillä löytyvän heti ensi tapaamisesta lähtien. Aluksi tunsin olevani kuin teinityttö suuren rock-idolinsa tapaamisessa, mutta hyvin pian keskustelujemme kautta tuntui kuin keskustelisin hyvän ja vanhan tyttöystävän kanssa. Sellaisen ystävän kanssa, jonka kanssa voi aidosti jakaa tunteensa, mielipiteensä ja kokemuksensa. Sellaisen… no, kyllä te tytöt tiedätte, kanssa.  Arvostan suuresti mentorini kokemuksia ja näkemyksiä, joita hänelle on kertynyt kotimaan politiikassa, ensimmäisen naispuolustusministerin pestissä sekä kansainvälisen siviilikriisinhallinnan tehtävällä kovassa paikassa. Keskustelimme mentorini kanssa nainen naiselle ja koen, että tälle tietämyksen tasolle en olisi missään nimessä päässyt kenenkään sellaisen kanssa, joka ei ole kolkutellut lasikattoja. Mentorointi on todellakin oiva tapa jakaa tietoa, näkemyksiä ja kokemuksia, joita ei saa lukemalla kirjoista tai kuuntelemalla luentoja. Mentorointi antoi minulle ennen kaikkea uskoa itseeni ja uskoa näkemyksiini johtajana, erityisesti naisjohtajana, vaikka miesvaltaisella alalla.

Executive MBA -ohjelman opit ja hyödyt

EMBA-ohjelman aikana mielestäni kasvoin ja kehityin johtajana ja opin sekä tunnistamaan itseni että näkemykseni johtajana ja johtamisessa. Havahduin huomaamaan, että minulla on voimakas halu kehittää johtamista ja kehittää työyhteisön osaamista ja työhyvinvointia. EMBA-ohjelmasta sain hyviä työkaluja johtamiseen ja ennen kaikkea sain vertaistukea.

Lue tästä Elisabeth Rehnin vastine Sadulle Tutustu muihin koulutuksiimme

Executive MBA in Policing -ohjelma on Poliisille räätälöity Executive MBA -johtamiskoulutusohjelma. Satu toimi Executive MBA in Policing -ohjelman opintojen aikana rikoskomisariona ja tutkinnanjohtajana sekä poliisiaseman esimiehenä.

Avainsanat : / / / / /

Jätä kommentti

avatar